ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΘΕΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ(ΔΕΚΑΘΛΟ-ΕΠΤΑΘΛΟ)







ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΣΥΝΘΕΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ
ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ     (ΔΕΚΑΘΛΟ - ΕΠΤΑΘΛΟ)
       
Από την ΕΑΣ Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Πειραιά προκηρύσσεται το διασυλλογικό πρωτάθλημα Συνθέτων Αγωνισμάτων Ανδρών (ΔΕΚΑΘΛΟ) και Γυναικών (ΕΠΤΑΘΛΟ).

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

    Α) ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:  ΣΑΒΒΑΤΟ  1  και  ΚΥΡΙΑΚΗ  2   ΙΟΥΝΙΟΥ   2013.

    Β)   ΟΜΙΛΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ:

ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΘΗΝΑ – ΔΥΤΙΚΗ  ΑΤΤΙΚΗ  – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ  ΣΤΕΡΕΑ – ΒΟΙΩΤΙΑ / ΕΥΒΟΙΑ – ΔΥΤΙΚΗ  ΣΤΕΡΕΑ  ΒΟΡΕΙΑ  ΠΕΛ/ΝΗΣΟΣ  – ΠΕΡΙΦ.  ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ – ΑΝΑΤ.  ΠΕΛ/ΝΗΣΟΣ
- ΛΕΣΒΟΣ - ΧΙΟΣ / ΣΑΜΟΣ  - ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ – ΚΡΗΤΗ

   Γ) ΤΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ :

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά.

    Δ)  ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

Οι δηλώσεις συμμετοχής των Σωματείων θα γίνονται δεκτές μέχρι την Τρίτη 28 Μαΐου 2013 στο ΦΑΞ της ΕΑΣ Πειραιά 210. 4834232   και στο email : segaspeiraia@gmail.com

    Ε) ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:

1)     ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ  ΤΟ 1995  ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ - ΡΕΣ.
     2) ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ – ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ οι γεννηθέντες από το 1995 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 1991.

     3) Οι γεννηθέντες το 1990 και μεγαλύτεροι – ες ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ στο πρωτάθλημα (σύμφωνα με όλους τους κανονισμούς), αναφέρονται στα αποτελέσματα και  στην απονομή των επάθλων, αλλά ΔΕΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ – ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ.
Για  κάθε  μία  από  τις  παραπάνω  κατηγορίες  θα ισχύει χωριστή  βαθμολογία όπου  θα  βαθμολογούνται,  σύμφωνα με όσα αναφέρονται παρακάτω, οι αθλητές – τριες που θα πετύχουν τα αντίστοιχα όρια βαθμολόγησης:

     1) Εάν οι αθλητές – τριες  που θα πετύχουν το όριο στο αγώνισμά τους είναι ΔΕΚΑΞΙ (16), η βαθμολογία θα είναι 17-15-14-13-12-11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1.

2)     Αν  όμως  οι  παραπάνω  αθλητές - τριες  είναι  λιγότεροι από δεκάξι  ( 16 ), τότε  η  κλίμακα  των  βαθμών  που θα δίνονται  θα  είναι  φθίνουσα  προς τα  κάτω, διατηρούμενης  της  διαφοράς  των  βαθμών, του  πρώτου  από  το  δεύτερο  νικητή (2 β.)
            ΠΡΟΣΟΧΗ: Επιπλέον κάθε αθλητής – τρια  που πετυχαίνει το όριο βαθμολόγησης και κατατάσσεται μετά τη 16η θέση, θα παίρνει ΕΝΑ (1) βαθμό.

3)     Θα  ισχύσει  και  σ’  αυτό το πρωτάθλημα  το  σύστημα  πριμοδότησης  υψηλών  επιδόσεων. 
       Έτσι  οι  αθλητές - τριες  που  θα  πετύχουν  επιδόσεις  ίσες  ή  καλλίτερες  από  αυτές  του  πίνακα  πριμοδότησης υψηλών επιδόσεων, θα  παίρνουν  τους  ανώτερους  βαθμούς  της  βαθμολογικής  κλίμακας, ανάλογα και με τη θέση κατάταξής τους: 17-15-14-13-12-11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 κ.λ.π. και ανεξάρτητα  από  το  πόσοι  αθλητές -τριες  πέτυχαν  το  όριο  στο  αγώνισμά  τους .
       Είναι  αυτονόητο  ότι  οι  υπόλοιποι  αθλητές - τριες  του  αγωνίσματος  αυτού που  θα  πετύχουν  το  όριο  θα  παίρνουν  τους  βαθμούς  της  φθίνουσας  κλίμακας.

            ΣΤ) ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ  (23 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ – ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ).

Για τα αγωνίσματα του διασυλλογικού Α/Γ (αναφέρονται στη Γενική Προκήρυξη 2013, στη σελίδα 22 - παράγραφος 5.1 και 5.2),  ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ με βαθμούς αξιολόγησης διασυλλογικών οι ΔΕΚΑΕΞΙ (16) καλύτεροι - ρες αθλητές – τριες της κατηγορίας Α/Γ (ΜΟΝΟ 23 ετών και μεγαλύτεροι - ες) σύμφωνα με την ΕΤΗΣΙΑ καλύτερη  επίδοσή τους (1/1 – 31/12/2013) και με την κλίμακα:
13 – 11 – 10 – 9 – 8 – 7 – 6 – 5 – 4 – 3 – 2 – 1 – 1 – 1 – 1 – 1 – 1 – 1 – 1 – 1.

π.χ.  Από την ετήσια λίστα στα 100μ. της κατηγορίας Ανδρών θα αξιολογούνται οι 16 καλύτεροι  Άνδρες (ΜΟΝΟ 23 ετών και μεγαλύτεροι - ες) με την κλίμακα: 13 – 11 – 10 – 9 – 8 – 7 – 6 – 5 – 4 – 3 …κ.λ.π. Σε περίπτωση που στη δεύτερη θέση της ετήσιας λίστας βρίσκεται ένα αθλητής της κατηγορίας Νέων (1991 – 93), αυτός δεν θα υπολογίζεται και τη δεύτερη θέση της λίστας θα καταλαμβάνει ο επόμενος αθλητής της κατηγορίας Ανδρών (1990 και μεγαλύτεροι). Αυτός ο αθλητής θα αξιολογείται με τη βαθμολογία της δεύτερης θέσης, δηλαδή 11 βαθμούς.
Επομένως θα αξιολογούνται σε κάθε αγώνισμα του διασυλλογικού Α/Γ, οι ΔΕΚΑΕΞΙ πρώτοι Άνδρες και Γυναίκες (1990 και μεγαλύτεροι), αφού αφαιρεθούν (δεν θα υπολογίζονται) οι αθλητές μικρότερης ηλικίας (1991 και μικρότεροι).

Η αξιολόγηση θα γίνεται σε 2 το ανώτερο ΑΤΟΜΙΚΑ αγωνίσματα για κάθε αθλητή – αθλήτρια.

-  Τα αγωνίσματα των Σκυταλοδρομιών 4Χ100 και 4Χ400 ΔΕΝ θα αξιολογούνται από την ετήσια καλύτερη επίδοσή τους.
- Σε ειδικά αγωνίσματα (Σύνθετα – Βάδην κ.λ.π), εκτός από όσα αναφέρονται παραπάνω, θα υπάρχει και  όριο επίδοσης για την αξιολόγηση των αθλητών.

-  Οι αθλητές – τριες του Βάδην θα αξιολογηθούν από τα 10.000 μ Βάδην εντός σταδίου.


Ζ) ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:

ΔΕΚΑΘΛΟ  ΑΝΔΡΩΝ:
Α΄ ΗΜΕΡΑ: 100 – ΜΗΚΟΣ – ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ – ΥΨΟΣ - 400
Β΄ ΗΜΕΡΑ: 110 ΕΜΠ – ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ - ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ    ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ – 1.500.

ΕΠΤΑΘΛΟ  ΓΥΝΑΙΚΩΝ:
Α΄ ΗΜΕΡΑ:  100 ΕΜΠ – ΥΨΟΣ – ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ - 200
Β΄ ΗΜΕΡΑ: ΜΗΚΟΣ – ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ – 800.


Η) ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ:



      Τα ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ   από το Σ.Ε.Γ.Α.Σ. χρηματικά ποσά, που θα δικαιούνται τα σωματεία ως έξοδα μετακίνησης, για τους αθλητές –τριες που θα πετύχουν τα όρια βαθμολόγησης – καταβολής εξόδων, σύμφωνα με τα παρακάτω: 1η – 4η θέση = 100% και 5η – 8η θέση = 50%, ( για τα νησιά  που έχουν ακτοπλοϊκή  μετακίνηση θα ισχύει αντίστοιχα 1η – 5η θέση = 100% και 5η – 10η θέση = 50%),  υπολογίζοντας το γεύμα προς 10 ευρώ, τη διανυκτέρευση προς 20 ευρώ και τη μετακίνηση με τα συνήθη μέσα μεταφοράς, (ΚΤΕΛ ή Ακτοπλοϊκή μετακίνηση) και σε καμία περίπτωση αεροπορικώς.

          Επίσης θα καλύπτονται και τα έξοδα ΕΝΟΣ (1) συνοδού σύμφωνα με τα παρακάτω:
Εάν έχει έστω και ένα αθλητή που έχει πετύχει τα όρια βαθμολόγησης και έχει καταταγεί στις θέσεις 1-4 (1- 5 για τα νησιά) θα καλύπτονται τα έξοδα 100%.
ή
Εάν έχει έστω και ένα αθλητή που έχει πετύχει τα όρια βαθμολόγησης και έχει καταταγεί στις θέσεις 5-8 (6-10 για τα νησιά) θα καλύπτονται τα έξοδα 50%.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

       Σε όλα τα διασυλλογικά πρωταθλήματα δεν επιτρέπεται η συμμετοχή εκτός συναγωνισμού σε κανένα αθλητή – τρια και σε καμία περίπτωση.

Ι) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

                    Στους αγώνες θα ισχύσουν οι κανονισμοί στίβου έκδοσης 2012 - 2013.

Θ)  ΟΡΙΑ  ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ  ΚΑΙ  ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗΣ  ΥΨΗΛΩΝ   ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ:

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ
ΟΡΙΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ
&  ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ  ΕΞΟΔΩΝ
ΟΡΙΑ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗΣ
ΥΨΗΛΩΝ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ
ΔΕΚΑΘΛΟ ΑΝΔΡΩΝ
4.500
4.900
ΕΠΤΑΘΛΟ  ΓΥΝΑΙΚΩΝ
3.100
3.600

Κ)  ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ :


       ΣΗΜΕΙΩΣΗ  1:

   ► 1) Όπως αναφέρεται  στον ισχύοντα κανονισμό εγγραφών – μεταγραφών, για τις περιπτώσεις των αθλητών – τριών που παίρνουν μεταγραφή σύμφωνα με το άρθρο 5. παρ. 3 (μετοίκηση λόγω εγγραφής σε ανώτερο ή ανώτατο δημόσιο εκπευδευτικό)   και παρ. 4 α.β. (μετοίκηση για λόγους επαγγελματικούς) ισχύουν τα παρακάτω:
«Για τις τρεις (3) πρώτες αγωνιστικές περιόδους, μετά την έγκριση της μεταγραφής, οι βαθμοί αξιολόγησης από τις διακρίσεις του αθλητή στα διασυλλογικά και πανελλήνια πρωταθλήματα στίβου θα μοιράζονται στα δύο σωματεία».
     ► 2) «Το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις εκείνες των αθλητών που θα αποκτώνται μετά από προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ, για τα παραπάνω αναφερόμενα άρθρα, καίτοι είχε απορριφθεί η αίτηση μεταγραφής τους από την επιτροπή μεταγραφών».
                
                ΣΗΜΕΙΩΣΗ  2:

Για τη συμμετοχή στα αξιολογούμενα πρωταθλήματα (Πανελλήνια – Διασυλλογικά) απαιτείται υποβολή δήλωσης  συμμετοχής με την οποία το σωματείο δηλώνει ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΩΣ ότι αποδέχεται τους  όρους της Γενικής και Ειδικής Προκήρυξης του πρωταθλήματος και την εφαρμογή των κανονισμών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
Λ)   ΚΥΡΩΣΕΙΣ – ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Η επιτροπή ελέγχου και σωστής διεξαγωγής των διασυλλογικών και πανελληνίων αγώνων αποτελείται από υπηρεσιακά μέλη της επιτροπής ανάπτυξης και της στατιστικής υπηρεσίας με επικεφαλή ένα (1) διοικητικό.
Έτσι, εκτός των ακυρώσεων που μπορεί να γίνουν κατά τη διάρκεια των αγώνων για διάφορους λόγους (πλαστοπροσωπία, αντικανονική συμμετοχή κ.τ.λ. με βάση την ειδική ή τη γενική προκήρυξη), θα γίνεται έλεγχος και μετά το πέρας των αγώνων από την επιτροπή ελέγχου.
Οι κυρώσεις που θα επιβάλλονται είναι:
1.      Ο αθλητής – τρια τιμωρείται με ένα (1) χρόνο αποκλεισμό από όλες τις διοργανώσεις.
2.      Ο σύλλογός του χάνει ΟΛΟΥΣ τους βαθμούς των αγωνισμάτων που ο αθλητής – τρια έλαβε μέρος στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Αν πρόκειται για σκυταλοδρομία χάνει όλους τους βαθμούς του αγωνίσματος.
3.      Ο σύλλογός του τιμωρείται επιπλέον και με αφαίρεση είκοσι (-20) βαθμών από τη συνολική βαθμολογία του συγκεκριμένου πρωταθλήματος.
Εάν δεν έχει βαθμούς στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα να του αφαιρεθούν, τότε του αφαιρούνται εκατό (100) βαθμοί από το σύνολο των βαθμών των Διασυλλογικών Πρωταθλημάτων 2013

Λ. ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ :

      1) Η Ε.Α.Σ.- Πειραιά, θα διασφαλίσει με κάθε τρόπο την παροχή ιατρικής φροντίδας κατά την διάρκεια των αγώνων. Γι’ αυτό πέρα από την παρουσία γιατρού θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η παρουσία ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ καθ’ όλη την διάρκεια διεξαγωγής των αγωνισμάτων.
           2) Τα δελτία των αθλητών – τριών πρέπει να έχουν θεωρηθεί από ιατρό σύμφω-
Να με το νόμο 2725, άρθρο 33, παραγ. 9. Υπεύθυνοι για την τήρηση αυτής της
υποχρέωσης είναι οι εκπρόσωποι των σωματείων.

      3) Οι υπεύθυνοι της αίθουσας κλήσης θα ελέγχουν τα δελτία των αγωνιζομένων
και δεν θα καταχωρούν στα πινάκια κανένα αθλητή του οποίου το δελτίο δεν είναι θεωρημένο ιατρικώς, σύμφωνα με όσα αναφέρονται παραπάνω.